Hier geef ik je een impressie van enkele interviews, lezingen en andere media waarbij ik mijn passie voor onderwijs (transformatie) heb mogen delen.

VLOG | DE PARADOX VAN ALTERNATIEF ONDERWIJS

In deze vlog ga ik je inspiratie geven over “alternatief onderwijs”. Wat ik je wil laten zien in deze vlog, is dat we eigenlijk al weten wat wel en niet werkt in het onderwijs. Het probleem is vooral dat we datgene wat werkt nog niet doen in voldoende mate. En wanneer er sprake is van onderwijs dat mensen werkelijk laat floreren, dan heb je vaak te maken met “alternatieven”. In deze vlog deel ik 2 bijzondere onderwijsconcepten en vertel ik waarom ze zo succesvol zijn.

Bekijk hier alle fragmenten:

VLOG | DE PARADOX VAN ALTERNATIEF ONDERWIJS


Interview met Lemar Poels over mijn passie voor onderwijs | 24 januari 2021

Wat een heerlijk gesprek heb ik gehad met Lemar Poels over mijn passie voor onderwijs en Meester Met Missie. Die passie zit heel diep, omdat ik er 100% van overtuigd ben dat een landelijke (en het liefst wereldwijde) transformatie van onderwijs één van de meest effectieve stappen is naar een betere wereld. En het was een super toffe ervaring om m’n passie voor onderwijs te mogen delen in dit interview met Lemar en die passie ter plekke te voelen opstomen terwijl ik erover zit te vertellen.

Bekijk hier meer fragmenten uit het interview:

INTERVIEW MET LEMAR POELS | MIJN PASSIE VOOR ONDERWIJS


Interview met Tom Korporaal over het doel van onderwijs | 3 februari 2022

Met Tom Korporaal van Studenten in Gesprek had ik een inspirerend gesprek over het doel van onderwijs en hoe we een grootschalige onderwijstransformatie realiseren.

Lees hier meer over het interview:

INTERVIEW STUDENTEN IN GESPREK | HET DOEL VAN ONDERWIJSSymposium van Vocus over curriculumvernieuwing | 21 maart 2022

Wat een toffe ervaring was het om te mogen spreken op het symposium van Vocus aan de Universiteit van Utrecht. Op het symposium heb ik onder andere verteld hoe ik een allesomvattend en overzichtelijk curriculum heb ontwikkeld – “De 7 Menselijke Vermogens” – dat ik tot op de dag van vandaag gebruik om leerlingen te inspireren én mezelf te blijven ontwikkelen tot “Autodidactische Levensexpert”.

Lees hier meer over mijn ervaring tijdens het symposium:

SYMPOSIUM OVER CURRICULUMVERNIEUWING