Hey, ik ben Nico Miedema, onderwijsdeskundige en een Meester Met Missie. Met unieke inzichten, grappige en ontroerende verhalen en heel veel passie laat ik je zien wat er gebeurt als we onderwijs een grootschalige metamorfose geven.

In 2010 werd ik me ervan bewust dat het onderwijssysteem functioneert als een katalysator van allerlei negatieve effecten (conformiteit, gehoorzaamheid, stress, ontmoediging en meer). Samen met docenten en andere onderwijshelden wil ik de bezieling terugbrengen in het onderwijs (en daarmee in de samenleving). Op deze website deel ik unieke inzichten, verhalen en meer inspiratie om onderwijs te transformeren en zo een bewuste samenleving te realiseren vol, wat ik noem, “Autodidactische Levensexperts”.

Welkom en veel plezier op m’n website!

MEER INSPIRATIE

Het is mijn grote passie om onderwijspioniers te inspireren om samen het onderwijs een grootschalige transformatie te geven. Al meer dan 10 jaar lang verdiep ik me in onderwijs en ik ben voortdurend bezig om mijn onderwijsinzichten op een zo leuk mogelijke manier te delen. Hieronder zie je bijvoorbeeld een paar posters die ik heb gemaakt om je een indruk te geven van de transformatie die nodig is in het onderwijs.

De 7 Menselijke Vermogens is een holistisch en toegankelijk curriculum voor zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs

Al jarenlang ben ik als leerkracht aan het rondtrekken langs scholen om toffe lessen te geven over essentiële onderwerpen, zoals storytelling, acteren, geluk, emoties, ondernemen, autodidactiek en wereldverbetering. Daarbij maak ik altijd fantastische momenten mee met de kinderen, die ik graag met je wil delen! Op m’n website deel ik lesinspiratie om te laten dat leraren zelf de verandering kunnen belichamen die we willen zien in het onderwijs.

Naast artikelen, posters en ander materiaal op mijn website deel ik mijn passie voor onderwijs ook graag in interviews, lezingen en andere events. Hieronder zie je enkele fragmenten uit interviews en alvast een kleine impressie van de Onderwijs Inspiratie Avond die ik ga organiseren. Interesse? Neem contact met mij op!

VERDER LEZEN? KLIK OP EEN ARTIKEL: