Hier vind je LESINSPIRATIE voor legendarische leraren. Niet alleen deel ik 7 toffe lesideeën. Je leest ook een aantal bijzondere verhalen van mij als leerkracht, zoals een onzekere leerling die opstond als de held van de les en een eenvoudige les over geluk die een enorme impact had op een groep!

In 2010 dacht ik als schoolmeester in spe dat ik mijn droombaan had gevonden. Ik kon niet wachten leerlingen enthousiast te maken voor alle onderwerpen die belangrijk zijn voor een gelukkig en gezond leven.

Echter ontdekte ik al gauw dat de realiteit in het onderwijs alles behalve rooskleurig is…

Het werd mijn missie onderwijs de TRANSFORMATIE te geven waar het naar snakt. Niet alleen door erover te vertellen, maar ook door als leerkracht bij te dragen aan de verandering IN DE PRAKTIJK.

Inmiddels ben ik al jarenlang aan het rondtrekken langs scholen om toffe lessen te geven over essentiële onderwerpen, zoals storytelling, acteren, geluk, emoties, ondernemen, autodidactiek en wereldverbetering. Daarbij maak ik altijd fantastische momenten mee met de kinderen, die ik graag met je wil delen!

Met mijn lessen wil ik je laten zien dat leraren zelf de macht hebben om het onderwijs te transformeren.

Met deze LESINSPIRATIE deel ik 7 leuke lessen en verhalen van mij als leerkracht. Met hoogtepunten zoals een onzekere leerling die opstaat als de held van de les en een eenvoudige les over geluk die opeens een waanzinnige impact blijkt te hebben op een klas.

De belangrijkste boodschap: Jij kunt dit ook!

Dit is wat ik met je ga delen:

  • Les: The Hero’s Journey
  • Les: Wereldverbeteraars
  • Les: De Anatomische Les
  • Les: The Happiness Challenge
  • Les: Het Emotie Onderzoek
  • Les: Magie van Energie
  • Les: De Kunst van Autodidactiek
  • Leuke Les Cyclus (ter inspiratie om zelf lessen te ontwerpen)

Veel plezier met het bekijken, ontwerpen én geven van leuke lessen!

Bekijk meer inspiratie:

Een nieuw curriculum voor het onderwijs

Een gigantische stap bij het verbeteren van onderwijs en het realiseren van een bewuste samenleving is het implementeren van een volwaardig curriculum. De 7 Menselijke Vermogens is een holistisch en toegankelijk curriculum waarmee kinderen én volwassenen zich kunnen ontwikkelen tot een ware Autodidactische Levensexpert. Het curriculum is geschikt voor het basisonderwijs én voortgezet onderwijs en alles daarbuiten en daarna.