Alternatief Onderwijs – 9 Alternatieven voor Regulier Onderwijs (+ tips om goede scholen te vinden in je regio!)

Door meestermetmissie 7 augustus 2021 0

Onderwijs zit in een overgangsfase. Nog nooit is er zóveel animo geweest voor onderwijsverbetering als nu. In dit artikel ga ik je inspiratie geven over “alternatief onderwijs”. Je krijgt de 5 principes die alternatief onderwijs succesvol maken, 9 voorbeelden van alternatief onderwijs in Nederland en bronnen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen omtrent alternatief onderwijs.

Tips voor Legendarische Docenten – 6 Geheimen van Legendarisch Lesgeven

Door meestermetmissie 17 oktober 2020 0

Lesgeven is een van de leukste en belangrijkste taken des levens. Als docent draag je direct bij aan een samenleving vol Autodidactische Levensexperts. Maar hoe werkt dat precies? Wat zijn de geheimen van Legendarisch Lesgeven? In dit artikel krijg je tips om door het leven te gaan als een Legendarische Docent!

Invallen in het Basisonderwijs – 5 Verrassende Tips voor een Onvergetelijke Schooldag

Door meestermetmissie 21 september 2020 0

Invallen in het basisonderwijs vind ik persoonlijk fantastisch. Maar het kan ook best spannend zijn. Wat als leerlingen je uittesten? En hoe ga je ermee om als je van tevoren niet weet wat het programma is van de schooldag? In dit artikel geef ik je 5 tips voor invallers om leerlingen (en jezelf) de leukste schooldag ooit te bezorgen!

Wat is er mis met onderwijs? – 7 Hardnekkige Problemen in het Onderwijs

Door meestermetmissie 26 april 2020 1

Van onderwijs zou je toch zeker verwachten dat we er als samenleving beter van worden. De waarheid is echter dat onderwijs meer kwaad doet dan goed. Nu vraag je je misschien af: wat gaat er dan precies mis in het onderwijs? In dit artikel krijg je 7 hardnekkige problemen in het onderwijs, zodat je je bewust bent van wat er momenteel misgaat in het onderwijs.

Problemen met Onderwijsvernieuwing – 7 Redenen Waarom Onderwijs Moeizaam Verandert

Door meestermetmissie 26 april 2020 0

Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat het onderwijssysteem snakt naar een metamorfose. Toch is regulier onderwijs sinds de uitvinding van het schoolbord in 1806 nauwelijks veranderd. Conformiteit, standaardisatie en verveling zijn nog steeds de standaard in het onderwijs. In dit artikel krijg je 7 redenen waarom onderwijs niet tot nauwelijks verandert.

Onderwijs als “Indoctrinatiefabriek”? – 5 Negatieve Effecten van het Onderwijssysteem

Door meestermetmissie 25 april 2020 0

Scholen worden weleens vergeleken met “indoctrinatiefabrieken”. Maar wat is er dan zo kwalijk aan het huidige onderwijssysteem? In dit artikel ontdek je de 5 meest desastreuse effecten van het onderwijssysteem. Na het lezen begrijp je waarom scholen worden vergeleken met indoctrinatiefabrieken en kun je je weerbaar maken tegen de negatieve effecten van het onderwijssysteem!

Tips voor Onderwijsvernieuwing – 9 Manieren om Onderwijs te Verbeteren

Door meestermetmissie 25 april 2020 1

Het cliché is waar: Onderwijs is inderdaad het meest effectieve wapen dat je kunt gebruiken om de samenleving te verbeteren. Maar hoe zorgen we er dan voor dat onderwijs daadwerkelijk bijdraagt aan het realiseren van een bewuste en vredige samenleving? In dit artikel krijg je 9 manieren om onderwijs (en daarmee de samenleving) te verbeteren!

Problemen met Curriculumvernieuwing in het Onderwijs – 5 Redenen waarom het Curriculum niet Succesvol is

Door meestermetmissie 25 april 2020 0

Al jaren zijn er vele panels van leraren, onderwijskundigen en andere betrokkenen zich aan het buigen over het helse karwij van het ontwerpen van een curriculum voor het onderwijs. Maar we lijken er maar niet uit te komen met zijn allen. Waarom is curriculumvernieuwing niet succesvol? En waarom is het gangbare curriculum in het onderwijs niet geschikt? In dit artikel geef ik je 5 redenen waarom het gangbare curriculum en curriculumvernieuwing (vooralsnog) niet succesvol zijn.

Didactiek Verbeteren – 7 Didactische Tips voor Succesvol Onderwijs

Door meestermetmissie 25 april 2020 0

Als mensen worden we geboren met een vraatzuchtige behoefte om te leren. Wanneer we spreken van leerproblemen, heeft dat vaak niet zozeer te maken met het vermogen van een kind om te leren, maar met onderwijs. Leerlingen hebben niet zozeer problemen met leren, maar met DIDACTIEK. In dit artikel krijg je 7 tips voor succesvolle didactiek in het onderwijs!