Contact

Wil je iets vragen over de MISSIE? Wil je een ERVARING delen? Heb je een TIP? Of is er een andere reden waarom je met mij in contact wilt komen? Je kunt mij mailen met al je vragen en opmerkingen.

nico@meestermetmissie.nl

Veel gestelde Vragen

Direct verder zonder dat je hoeft te wachten op een reactie? Bekijk hieronder de veel gestelde vragen:

Allereerst: Heel tof dat je wilt bijdragen aan de missie. De manier waarop hangt af van jouw interesses en kwaliteiten. Een mogelijkheid is het reviewen of uittesten van mijn creaties (lesmateriaal, e-books, blogs, workshops, enzovoort). Op deze manier help je mij om de kwaliteit van MeesterMetMissie.nl te blijven verbeteren. Een andere manier is zelf creaties maken die bijdragen aan beter onderwijs, zoals lesmateriaal, worksheets, enzovoort. En misschien heb je zelf een goed idee. Ik hoor het graag!
Er zijn allerlei indicaties die duiden op succesvol onderwijs waar je op kunt letten. Hier volgen een aantal tips: Check de visie op de website van de school. Beschrijft de school expliciet een holistische visie, gericht op het leven als geheel? Of zijn ze net als veel traditionele scholen gericht op "het bieden van een plek in de maatschappij"? | Let op termen als "natuurlijk leren" en "autonoom leren" (want dat is hoe we willen dat leerlingen leren in het onderwijs) | Bekijk de leeromgeving. Zitten leerlingen in ouderwetse klaslokalen? Of is er een dynamische leeromgeving met flexibele werkplekken en een rijk aanbod aan faciliteiten? | Hoe vrij zijn leerlingen op de school om talenten te ontplooien en delen? Hangen er veel dezelfde werkjes? Of is er ruimte voor allerlei uiteenlopende creaties van leerlingen? En, bovenal, maakt de school gebruik van portfolio's? | Zijn bovenstaande indicaties niet duidelijk? Ga in gesprek en deel jouw eigen onderwijsvisie met de directie en kijk in hoeverre jullie het eens zijn.
Verspreid over Nederland zijn er allerlei bestaande en aankomende scholen met alternatieve onderwijsvormen die zijn gebaseerd op goede onderwijsprincipes. Ben jij je bewust van de noodzaak van verandering in het onderwijs? Dan zijn dit scholen die waarschijnlijk goed bij jouw onderwijsvisie passen en die de moeite waard zijn om te Googlen: Agora Onderwijs | Democratisch Onderwijs | Plan B Onderwijs | Laterna Magica | Libbenewiis | Wadwijs | NOWschool | Novi Mundi
Er zijn verschillende redenen dat je als ouder niet tevreden bent over het onderwijs. Misschien sta jij persoonlijk niet meer achter het type onderwijs. Of misschien zie je dat je kind last heeft van het type onderwijs. Wat het ook is, dit is wat ik adviseer: Stap 1: Ga in gesprek met school. Leg uit waar je mee zit en kijk wat er mogelijk is vanuit de huidige situatie. Hoe flexibel en bereidwillig is de school? Hoe zouden jullie elkaar kunnen helpen? | Stap 2: Geen uitzicht op verbetering? Ga dan op zoek naar een school met een alternatieve onderwijsvorm die beter past bij jouw visie. Denk bijvoorbeeld aan alternatieven als Agora Onderwijs of Democratisch Onderwijs. Over het algemeen vinden ouders die de gebreken zien van regulier onderwijs (of die hun kind zien vastlopen) dit goede onderwijsconcepten. | Stap 3: Is er geen geschikte school te vinden in je regio? Overweeg dan thuisonderwijs óf richt je eigen school op, samen met gelijkgestemden. Kijk voor inspiratie op mijn website MeesterMetMissie.nl !