Over De Missie

De Missie = het onderwijssysteem transformeren – met alle docenten, schoolleiders en andere onderwijshelden – zodat onderwijs optimaal bijdraagt aan het realiseren van een bewuste samenleving vol Autodidactische Levensexperts!

Wanneer mensen voor het eerst horen over MeesterMetMissie.nl denken ze dat onderwijsverbetering de missie is. Maar onderwijs is slechts het belangrijkste middel dat we gebruiken voor het vervullen van de missie. De missie is datgene waar het uiteindelijk werkelijk om draait in de wereld:

Een bewuste en vredige samenleving realiseren vol Autodidactische Levensexperts.

Wat we willen, is het hoogst haalbare voor de samenleving. Namelijk dat wij een collectief vormen van bewuste, kritische, liefdevolle, creatieve mensen die samen bijdragen aan een betere wereld.

Waarom de grote focus op onderwijs? Omdat onderwijs het meest effectieve middel is om een bewuste samenleving te realiseren!

Als we het onderwijssysteem succesvol transformeren, is een samenleving vol Autodidactische Levensexperts dichterbij dan ooit. Maar dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Een succesvolle onderwijstransformatie is een grote operatie.

Via MeesterMetMissie.nl ga ik er alles aan doen om jou – en alle docenten, schoolleiders en onderwijshelden – te inspireren om een succesvolle onderwijstransformatie samen te realiseren.

Passievolle groet,

Nico Miedema

Dit is waar ik je bij ga helpen:

Een succesvolle onderwijsvisie ontwikkelen (zodat je precies weet hoe we onderwijs samen optimaliseren)

Een holistisch en toegankelijk curriculum integreren (zodat je leerlingen én jezelf kunt helpen in het worden van een Autodidactische Levensexpert)

Hoe leren en zelfontwikkeling werkt (zodat je leerlingen én jijzelf zich optimaal kunnen ontwikkelen)

Inspirerende lessen ontwerpen en geven (zodat je leerlingen onvergetelijke leerervaringen kunt bezorgen)

Een “zelfvoorzienende” leeromgeving ontwerpen (zodat leerlingen de middelen hebben om zich in hoge mate zelfstandig te ontwikkelen)

Succesvolle transitie van gestandaardiseerde tests naar inspirerende toetsing (zodat leerlingen hun progressie, kwaliteiten en passies daadwerkelijk transparant maken voor zichzelf, de mensen om hen heen én toekomstige werkgevers of klanten)

Jezelf ontwikkelen tot Autodidactische Levensexpert (zodat jij de verandering bent die je wilt zien in de wereld en anderen kunt helpen dit ook te doen)

Je eigen school starten (zodat jij de vrijheid hebt om onderwijs te geven zoals jij het idealiter ziet)

De principes van succesvol onderwijs begrijpen (zodat je weet waarop je wilt letten bij het vinden of starten van een school die bij je past)

Geschikte (alternatieve) scholen vinden in je regio (zodat je kind en / of jij zich begeeft in een fijne leeromgeving)

Hoe we succesvolle verandering bereiken in het onderwijs en in de wereld (zodat we ook écht doen wat nodig is om de missie in praktijk te brengen)

En nog veel meer inspiratie om onderwijs en de wereld te verbeteren.

Verder lezen over de missie? Check deze artikelen: