Interview “Studenten in Gesprek” | De belangrijkste transformatie in de samenleving

De link naar het interview: Nico Miedema (Meester met Missie) in gesprek over het doel van onderwijs | Studenten in Gesprek

Genoten van het gesprek met Tom van Studenten in Gesprek! Niet alleen hebben we het gehad over onderwijs, maar ook over de transformatie die momenteel gaande is in de samenleving:

Mensen zijn steeds bewuster, van het belang van een gezonde levensstijl, meditatie, bewuste ademhaling, spiritualiteit, schaduwwerk en inzicht in de werking van de menselijke psyche (en de werking van het Ego).

Ook beseffen steeds meer mensen dat wij op allerlei manieren negatief worden beïnvloed door maatschappelijke systemen en industrieën, waaronder het onderwijssysteem (dat ons jarenlang traint in conformiteit en een mentaliteit van “dit is nu eenmaal hoe het hoort“).

Decennialang stonden we als samenleving dan ook in een soort “sluimerstand”. Diep van binnen wisten mensen wel dat er iets niet klopt in de maatschappij, maar er was onvoldoende bewustzijn om als collectief verandering te brengen.

Sinds 2020 is er veel veranderd. Er is een alsmaar groeiende beweging van mensen die zien wat er misgaat in de maatschappij én actie nemen om de verandering te belichamen.

Zo is m’n maat Niek bijvoorbeeld BERTA voedselcollectief Amsterdam gestart, om mensen van gezond voedsel te voorzien, direct van boeren in plaats van de supermarkt (waar +70% van de producten ongezond is).

En wat ik natuurlijk super vind, is dat er momenteel vele bewuste scholen uit de grond poppen, die direct bijdragen aan een nóg bewustere generatie!

We zijn er nog niet, maar de transformatie in het onderwijs én de samenleving is in volle gang.

Dit zijn 3 manieren om de transformatie te versnellen:

1) studenten opleiden tot bewuste docenten die leerlingen weer kunnen opleiden tot Autodidsctische Levensexperts.

2) onderwijspersoneel her-opleiden, zodat zij de transformatie van binnenuit kunnen uitvoeren.

3) ouders informeren, zodat zij zichzelf kunnen blijven ontwikkelen en we als volwassenen een bewuste samenleving realiseren.

De uitdaging ligt niet bij kinderen, maar bij ons, als volwassenen. Als wij de verandering belichamen, kunnen we bijdragen aan bewuste generaties!

Check het volledige interview op het YouTube-kanaal van Studenten in Verzet.